Csatolt dokumentumok
Leírás és Paraméterek
A Pasztőrözött tojásfehérje lé az Európai Parlament és a Tanács 1308/2013/EU és a Bizottság 589/2008/EK rendelete szerinti „A” osztályú, friss tyúktojásból, a tojássárgája elválasztásával, homogénezéssel és pasztőrözéssel, tartósítószer adagolásával készül. A tyúktojáson kívül egyéb allergén összetevőt nem tartalmaz. A termék nehézfém, dioxin és PCB tartalma megfelel a Bizottság 1881/2006/EK és a 49/2014.(IV.29.) VM rendeletek által meghatározott határértékeknek.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT, ELŐNYÖK:
Konyhák, cukrászatok, édesipari, sütőipari termékek előállítói részére, akik jelentős mennyiségben készítenek felvert tojásfehérjét, töltelékek, pudingok, habtermékek előállítására. A termék azonnal felhasználható, nem igényel előkészítést, nem termelődik feleslegesen tojássárgája. A felvert tojásfehérje habtartóssága kiváló. További előny, hogy nem keletkezik vesztesége a fehérje kinyerésekor és nem kell a veszélyes hulladék (tojáshéj, tojástálca) elhelyezéséről gondoskodnia. A termék hűtve, 0-+4°C hőmérsékleten tárolandó, a hűtőlánc biztosítására háztartási hűtőgép is elegendő, felbontás után 24 órán belül fel kell használni.
Gyártja és forgalmazza: Capriovus Kft., 2317 Szigetcsép, Dunasor 073/72 hrsz.
Tel./fax: +36 24 418 296
Gyártás helye: 2317 Szigetcsép, Dózsa Gy. u. 0116/15 hrsz. (HU 343 EK)
Származási ország: Magyarország
Minőségbiztosítási rendszer: ISO 9001:2015, HACCP
[FIZIKAI ÉS KÉMIAI PARAMÉTEREK] | |
Összetevők | Tojásfehérje lé, étkezési sav:citromsav 0,5 %, tartósítószer:káliumszorbát 0,3 %. |
Szín | Áttetsző, fehéres-zöldessárga. |
Íz és illat | Kellemes, tojásfehérje lére jellemző, idegen íztől és illattól mentes. |
Állomány | Folyékony, egynemű, egyenletesen elkevert, habot, csomókat, bőrösödést nem tartalmaz, héj, vagy egyéb eredetű szennyeződésektől mentes. |
1 kg tartalmaz | ≈33 db tojás fehérjéjét |
Szárazanyag tartalom | min. 10,5 % |
* | |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 238 kJ/56 kcal (irodalmi adat) |
Zsír | 0g |
-ebből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 0,7 g |
-ebből cukrok | 0,7 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 10,0 g |
Só | 0,42 g (irodalmi adat) |
* | |
Egyéb adatok | |
Transz zsírsavak (TFA) | < 0,1 g/100 g zsír |
Kémhatás (pH) | 5,0-7,0 |
Kálium-szorbát | 3 000 mg/kg |
Citromsav | 5 000 mg/kg |
* | |
[MIKROBIOLÓGIAI PARAMÉTEREK] | |
Szalmonella | 0/25 g (MSZ EN ISO 6579:2006) |
Mikróbaszám | max.:105/1g (MSZ EN ISO 4833-1:2014) |
Enterobacteriaceae | max.:102/1g (MSZ EN ISO 21528-2:2007) |
* | |
[EGYÉB JELLEMZŐK] | |
Kiszerelési egység és csomagolás | 1,0 kg-os Elopak, polietilén bevonatú kartondoboz. |
Fogyaszthatósági idő | 21 nap |
Tárolás | 0 - +4 oC hőmérsékleten, tiszta idegen szagtól mentes helyen. |
Tétel jelölés | Lejárati dátum. |